Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z ostrym kurczakiem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1096
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1096
Składniki
Bulion zagotuj, dodaj koncentrat, cukier, paprykę, masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj, gotuj kilka minut.
Natrzyj udka lubczykiem roztartym z przyprawą do kurczaka i wstaw na godzinę do lodówki.
Do naczynia żaroodpornego (27 x 22 cm) wsyp ryż, wlej połowę zalewy i wymieszaj. Następnie ułóż udka, pociętą w krążki cebulę i przekrojone na pół pomidorki.
Zalej całość resztą zalewy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Po 40 minutach rozłóż na zapiekance pokrojony w plastry ser mozzarella i piecz jeszcze 20 minut.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300Źródło: Super TV