Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7896
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3133
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7896
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3133
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Zagotować w rondlu wodę, osolić ją. Do wrzątku włożyć torebki ryżu (torebki muszą być dobrze zanurzone). Ugotować je według przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, też pokroić w kostkę. Pieczarki usmażyć razem z cebulą, przyprawić. Ostudzony ryż wyjąć z torebek, połączyć z pieczarkami, jeszcze raz przyprawić do smaku. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. W ryżu zrobić łyżką 4 wgłębienia. W każde wbić jajko, oprószyć startym serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30 min. Zapiekankę kroić tak, by na talerzu znalazło się sadzone jajko.