Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z serem, brukselką i orzechami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 388
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1812
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 78
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 88
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 388
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1812
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 78
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 88
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Wędzonkę pokrój w kostkę. Brukselkę oczyść, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj około 10 min. Odlej. W rondlu rozgrzej masło, oprósz je mąką, zasmaż. Wlej mleko i bulion, wymieszaj. Gotuj 10 min, dopraw pieprzem.
Do powstałego sosu wsyp połowę sera, gotuj aż się rozpuści. W formie do zapiekania ułóż ziemniaki, brukselkę oraz wędlinę, wymieszaj i zalej sosem. Piecz 30 min w 180 st. W połowie pieczenia posyp resztą sera i orzechami.
czas ok. 80 min; porcja – 420 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety