Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna para, ziemniaki i sos grzybowy.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17858
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 482
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5622
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2892
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17858
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 482
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5622
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2892
Składniki
Ugotowałam obrane ziemniaki w całości w osolonej wodzie. Boczniaki usmażyłam na pokrojonej cebuli. Dodałam odrobinę wody do nich i rozpuściłam sery topione, gdy sos miał odpowiednią konsystencję dodałam jeszcze trochę sera żółtego, żeby się rozpuścił. Po wyłączeniu ognia dodałam zahartowana śmietanę.
Do wysmarowanej formy dałam warstwę plastrów ziemniaków, na to ułożyłam ziemniaki w całości i całość zalałam sosem. Z wierzchu zapiekankę posypałam startym serem. Piekłam godzinę w 175 stopniach pod przykryciem z papieru do pieczenia aby ser się nie zesechł. Smacznego :)