Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna para, ziemniaki i sos grzybowy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13553
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 893
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13553
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 893
Składniki
Ugotowałam obrane ziemniaki w całości w osolonej wodzie. Boczniaki usmażyłam na pokrojonej cebuli. Dodałam odrobinę wody do nich i rozpuściłam sery topione, gdy sos miał odpowiednią konsystencję dodałam jeszcze trochę sera żółtego, żeby się rozpuścił. Po wyłączeniu ognia dodałam zahartowana śmietanę.
Do wysmarowanej formy dałam warstwę plastrów ziemniaków, na to ułożyłam ziemniaki w całości i całość zalałam sosem. Z wierzchu zapiekankę posypałam startym serem. Piekłam godzinę w 175 stopniach pod przykryciem z papieru do pieczenia aby ser się nie zesechł. Smacznego :)