Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna para, ziemniaki i sos grzybowy.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1566
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 876
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1566
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 876
Składniki
Ugotowałam obrane ziemniaki w całości w osolonej wodzie. Boczniaki usmażyłam na pokrojonej cebuli. Dodałam odrobinę wody do nich i rozpuściłam sery topione, gdy sos miał odpowiednią konsystencję dodałam jeszcze trochę sera żółtego, żeby się rozpuścił. Po wyłączeniu ognia dodałam zahartowana śmietanę.
Do wysmarowanej formy dałam warstwę plastrów ziemniaków, na to ułożyłam ziemniaki w całości i całość zalałam sosem. Z wierzchu zapiekankę posypałam startym serem. Piekłam godzinę w 175 stopniach pod przykryciem z papieru do pieczenia aby ser się nie zesechł. Smacznego :)