Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna para, ziemniaki i sos grzybowy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1116
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1116
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13126
Składniki
Ugotowałam obrane ziemniaki w całości w osolonej wodzie. Boczniaki usmażyłam na pokrojonej cebuli. Dodałam odrobinę wody do nich i rozpuściłam sery topione, gdy sos miał odpowiednią konsystencję dodałam jeszcze trochę sera żółtego, żeby się rozpuścił. Po wyłączeniu ognia dodałam zahartowana śmietanę.
Do wysmarowanej formy dałam warstwę plastrów ziemniaków, na to ułożyłam ziemniaki w całości i całość zalałam sosem. Z wierzchu zapiekankę posypałam startym serem. Piekłam godzinę w 175 stopniach pod przykryciem z papieru do pieczenia aby ser się nie zesechł. Smacznego :)