Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie na piątkowy obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4535
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 544
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4535
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 544
Składniki
Makaron gotujemy na pół-twardo, pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki, przesmażamy na maśle i dusimy do chwili aż odparują. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Tuńczyka wykładamy na sitko do odcieknięcia.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej cebulkę - kiedy się zrumieni dodajemy czosnek, pokrojona paprykę i chwilkę razem smażymy. Dodajemy tuńczyka i często mieszając smażymy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory i pieczarki, doprawiamy do smaku (powinno być dość pikantnie), trzymamy na małym ogniu przez jakieś 10-15 minut
Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy zawartość patelni i mieszamy. Kiedy całość trochę przestygnie dodajemy połowę startego sera i ponownie mieszamy. Resztą sera posypujemy wierzch naszej zapiekanki.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 30 minut. Smacznego :)