Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie na piątkowy obiad.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Makaron gotujemy na pół-twardo, pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki, przesmażamy na maśle i dusimy do chwili aż odparują. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Tuńczyka wykładamy na sitko do odcieknięcia.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej cebulkę - kiedy się zrumieni dodajemy czosnek, pokrojona paprykę i chwilkę razem smażymy. Dodajemy tuńczyka i często mieszając smażymy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory i pieczarki, doprawiamy do smaku (powinno być dość pikantnie), trzymamy na małym ogniu przez jakieś 10-15 minut
Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy zawartość patelni i mieszamy. Kiedy całość trochę przestygnie dodajemy połowę startego sera i ponownie mieszamy. Resztą sera posypujemy wierzch naszej zapiekanki.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 30 minut. Smacznego :)