Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie na piątkowy obiad.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10358
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2993
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2083
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 796
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10358
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2993
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2083
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 796
Składniki
Makaron gotujemy na pół-twardo, pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki, przesmażamy na maśle i dusimy do chwili aż odparują. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Tuńczyka wykładamy na sitko do odcieknięcia.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej cebulkę - kiedy się zrumieni dodajemy czosnek, pokrojona paprykę i chwilkę razem smażymy. Dodajemy tuńczyka i często mieszając smażymy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory i pieczarki, doprawiamy do smaku (powinno być dość pikantnie), trzymamy na małym ogniu przez jakieś 10-15 minut
Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy zawartość patelni i mieszamy. Kiedy całość trochę przestygnie dodajemy połowę startego sera i ponownie mieszamy. Resztą sera posypujemy wierzch naszej zapiekanki.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 30 minut. Smacznego :)