Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie na piątkowy obiad.
Makaron gotujemy na pół-twardo, pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki, przesmażamy na maśle i dusimy do chwili aż odparują. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Tuńczyka wykładamy na sitko do odcieknięcia.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej cebulkę - kiedy się zrumieni dodajemy czosnek, pokrojona paprykę i chwilkę razem smażymy. Dodajemy tuńczyka i często mieszając smażymy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory i pieczarki, doprawiamy do smaku (powinno być dość pikantnie), trzymamy na małym ogniu przez jakieś 10-15 minut
Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy zawartość patelni i mieszamy. Kiedy całość trochę przestygnie dodajemy połowę startego sera i ponownie mieszamy. Resztą sera posypujemy wierzch naszej zapiekanki.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 30 minut. Smacznego :)
Gdy w lodówce malowanie te zapiekanki potrafią zrobić furorę :)
Odsłon: 10703
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z tuńczykiem i groszkiem pod chrupiącą posypką z bułki-...
Odsłon: 4725
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 436
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 469
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 397
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1544
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 436
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 469
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 397
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1544
Składniki
Makaron gotujemy na pół-twardo, pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki, przesmażamy na maśle i dusimy do chwili aż odparują. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Tuńczyka wykładamy na sitko do odcieknięcia.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej cebulkę - kiedy się zrumieni dodajemy czosnek, pokrojona paprykę i chwilkę razem smażymy. Dodajemy tuńczyka i często mieszając smażymy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory i pieczarki, doprawiamy do smaku (powinno być dość pikantnie), trzymamy na małym ogniu przez jakieś 10-15 minut
Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy zawartość patelni i mieszamy. Kiedy całość trochę przestygnie dodajemy połowę startego sera i ponownie mieszamy. Resztą sera posypujemy wierzch naszej zapiekanki.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 30 minut. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Dania główne
Naleśniki z parówką i serem
Acqua pazza- Szalona woda
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 3
Ryba na jarzynce
ryba z dużą ilością warzyw-pyszne, zdrowe i lekkie danie, takie typowo letnie
Odsłon: 11