Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest bardzo smaczne. U mnie ta zapiekanka ziemniaczano-cebulowa z serowym sosem przeszła trochę zmian, ale jest równie smaczna może stanowić sycący obiad.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3093
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 584
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 255
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 391
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3093
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 584
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 255
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 391
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na grubsze krążki
Również obieramy cebulę i kroimy na grubsze krążki
Następnie naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy na zmianę krążki ziemniaka z krążkami cebuli. I tak robimy do zapełnienia całego naczynia.
Przygotowane ziemniaki z cebulą posypujemy ziołami bardzo obficie.
Przygotowujemy bulion u mnie wykorzystałem kostkę bulionową warzywną. Gorący bulino wlewamy do przygotowanych ziemniaków przykrywamy. Nagrzewamy piekarniki do 220 st C i wstawiamy całość do pieczenia na godzinę.
Sprawdzamy czy ziemniaki są miękkie i jak już to nastąpi zabieramy się za sos. Do garnka dodajemy śmietanę, jogurt gałkę i inne ulubione przyprawy i na średnim ogniu podgrzewamy mieszając.
Następnie ser żółty ścieramy na grubych oczkach i dodajemy do sosu by całość się roztopiła.
Jak ziemniaki są miękkie zalewamy całość sosem serowym i zapiekamy jeszcze około 10-15 minut by sos zgęstniał.
A teraz to już tylko jakiś dodatek i smacznego