Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka z wyrazistym serem. Polecam na obiad !
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 26
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 115
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 26
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 115
Składniki
Szorujemy ziemniaki i w łupinach gotujemy w osolonej wodzie 20 min. potem studzimy. Gotujemy brukselkę i brokuły - ja użyłam mrożonych. Schab kroimy w paski, solimy i pieprzymy delikatnie mięso. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wrzucamy schab i smażymy na złoty kolor, zdejmujemy z patelni na talerz.
Ugotowane i wystudzone ziemniaki obieramy z łupiny i kroimy w plasterki , kładziemy je na spodzie naczynia w którym będziemy zapiekać. Na ziemniaki wykładamy podsmażony schab następnie podgotowaną brukselkę i brokuły. W misce mieszamy jajka ze śmietaną szczyptą soli i ziołami prowansalskimi i zalewamy naszą zapiekankę. Gorgonzolę kruszymy i posypujemy wierzch zapiekanki.
Rozgrzewamy piekarnik do 200ºC , wkładamy zapiekankę i pieczemy około 15 min.
Smacznego :)