Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ze schabu z gorgonzolą

Zapiekanka ze schabu z gorgonzolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 282

Dodano:

Odsłon: 431

Pyszna zapiekanka z wyrazistym serem. Polecam na obiad !

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekanka ze schabu z gorgonzolą

Przygotowanie

  1. Szorujemy ziemniaki i w łupinach gotujemy w osolonej wodzie 20 min. potem studzimy.
    Gotujemy brukselkę i brokuły - ja użyłam mrożonych.
    Schab kroimy w paski, solimy i pieprzymy delikatnie mięso.
    Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wrzucamy schab i smażymy na złoty kolor, zdejmujemy z patelni na talerz.

  2. Ugotowane i wystudzone ziemniaki obieramy z łupiny i kroimy w plasterki , kładziemy je na spodzie naczynia w którym będziemy zapiekać.
    Na ziemniaki wykładamy podsmażony schab następnie podgotowaną brukselkę i brokuły.
    W misce mieszamy jajka ze śmietaną szczyptą soli i ziołami prowansalskimi i zalewamy naszą zapiekankę.

    Gorgonzolę kruszymy i posypujemy wierzch zapiekanki.

  3. Rozgrzewamy piekarnik do 200ºC , wkładamy zapiekankę i pieczemy około 15 min.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń