Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsna zapiekanka ziemniaczana. Polecam :)
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 718
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 109
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2767
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 718
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 109
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2767
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki ścieramy na wiórka (przez duże oczka), doprawiamy je pieprzem i solą.
Ziemniaki wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Do miseczki wlewamy śmietanę i rozpuszczone masło, oraz dodajemy pół szklanki pokrojonej drobno cebuli. Wszystkie składniki w miseczce mieszamy. Wymieszane składniki z miseczki rozprowadzamy po ziemniakach wyłożonych w formie.
Całość posypujemy startym serem cheddar.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza, wstawiamy formę i pieczemy 40-50 minut.
Upieczoną zapiekankę możemy polać ketchupem lub innym ulubionym sosem. Smacznego :)