Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsna zapiekanka ziemniaczana. Polecam :)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 143
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 143
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki ścieramy na wiórka (przez duże oczka), doprawiamy je pieprzem i solą.
Ziemniaki wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Do miseczki wlewamy śmietanę i rozpuszczone masło, oraz dodajemy pół szklanki pokrojonej drobno cebuli. Wszystkie składniki w miseczce mieszamy. Wymieszane składniki z miseczki rozprowadzamy po ziemniakach wyłożonych w formie.
Całość posypujemy startym serem cheddar.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza, wstawiamy formę i pieczemy 40-50 minut.
Upieczoną zapiekankę możemy polać ketchupem lub innym ulubionym sosem. Smacznego :)