Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsna zapiekanka ziemniaczana. Polecam :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11981
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16539
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5328
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11981
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16539
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5328
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki ścieramy na wiórka (przez duże oczka), doprawiamy je pieprzem i solą.
Ziemniaki wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Do miseczki wlewamy śmietanę i rozpuszczone masło, oraz dodajemy pół szklanki pokrojonej drobno cebuli. Wszystkie składniki w miseczce mieszamy. Wymieszane składniki z miseczki rozprowadzamy po ziemniakach wyłożonych w formie.
Całość posypujemy startym serem cheddar.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza, wstawiamy formę i pieczemy 40-50 minut.
Upieczoną zapiekankę możemy polać ketchupem lub innym ulubionym sosem. Smacznego :)