Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste w wykonaniu i przede wszystkim PYSZNE:))))
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 107
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2180
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3985
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 53
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1423
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 107
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2180
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3985
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 53
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1423
Składniki
Obieramy ziemniaki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do czasu aż będą pół twarde (lepiej ich nie rozgotowac, niech bedą lekko twardawe)
podsmażamy mięsko mielone
do podsmażonego mięska dodajemy cebulke, posiekany drobno czosnek i pieczarki i dusimy az wszystko bedzie miękkie
doprawiamy mięso solą,pieprzem, papryką słodką i ostrą
do śmietanki dodajemy troche soli, pieprzu, bazylii, oregano, rozmarynu i przyprawy do ziemniaków.
Ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki i układamy w naczyniu do zapiekania
polewamy ziemniaki połową śmietanki
na ziemniaki kładziemy mięsko z warzywami i zakrywamy nastepną warstwą ziemniaków
polewamy ziemniaki pozostała śmietanka i posypujemy startym serem
wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 minut
SMACZNEGO:)))