Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste w wykonaniu i przede wszystkim PYSZNE:))))
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1295
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1295
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Obieramy ziemniaki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do czasu aż będą pół twarde (lepiej ich nie rozgotowac, niech bedą lekko twardawe)
podsmażamy mięsko mielone
do podsmażonego mięska dodajemy cebulke, posiekany drobno czosnek i pieczarki i dusimy az wszystko bedzie miękkie
doprawiamy mięso solą,pieprzem, papryką słodką i ostrą
do śmietanki dodajemy troche soli, pieprzu, bazylii, oregano, rozmarynu i przyprawy do ziemniaków.
Ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki i układamy w naczyniu do zapiekania
polewamy ziemniaki połową śmietanki
na ziemniaki kładziemy mięsko z warzywami i zakrywamy nastepną warstwą ziemniaków
polewamy ziemniaki pozostała śmietanka i posypujemy startym serem
wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 minut
SMACZNEGO:)))