Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki nadal pozostają w cieniu popularniejszych pieczarek, choć od niedawna można dostać je w coraz większej liczbie sklepów, w tym w popularnym dyskoncie:). Ja bardzo je lubię i często kupuję. Dziś prezentuję je w smacznej, ziemniaczanej zapiekance.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 113
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2438
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 815
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 113
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2438
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 815
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, zostawiamy by trochę przestygły.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, boczniaki kroimy na kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju aż woda z boczniaków odparuje. Łączymy z ziemniakami i odcedzoną z zalewy kukurydzą. Zostawiamy by przestygły.
W misce łączymy śmietanę, jajka, przyprawy, mozzarellę i posiekaną natkę pietruszki. Wlewamy do warzyw, dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.