Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekankę możemy przygotować z warzyw, które pozostały po obiedzie. Połączenie ziemniaków i brokułów z rozpływającym się żółtym serem i dodatkiem kabanosa to smaczny pomysł na sycący obiad lub kolację.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min i odsączamy. Ziemniaki gotujemy do miękkości i studzimy. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej. Kabanosy kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne natłuszczamy. Na jego dnie układamy trzy ziemniaki pokrojone w plastry i oprószamy przyprawą do ziemniaków. Na ziemniakach układamy pokrojone kabanosy.
Kabanosy posypujemy połową startego żółtego sera. Następnie układamy brokuła i posypujemy go resztą startego sera.
Na wierzchu układamy pokrojonego w plastry ostatniego ziemniaka i oprószamy go przyprawą do ziemniaków. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C i zapiekamy ok. 20 min.