Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekankę możemy przygotować z warzyw, które pozostały po obiedzie. Połączenie ziemniaków i brokułów z rozpływającym się żółtym serem i dodatkiem kabanosa to smaczny pomysł na sycący obiad lub kolację.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4801
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4801
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min i odsączamy. Ziemniaki gotujemy do miękkości i studzimy. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej. Kabanosy kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne natłuszczamy. Na jego dnie układamy trzy ziemniaki pokrojone w plastry i oprószamy przyprawą do ziemniaków. Na ziemniakach układamy pokrojone kabanosy.
Kabanosy posypujemy połową startego żółtego sera. Następnie układamy brokuła i posypujemy go resztą startego sera.
Na wierzchu układamy pokrojonego w plastry ostatniego ziemniaka i oprószamy go przyprawą do ziemniaków. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C i zapiekamy ok. 20 min.