Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekankę możemy przygotować z warzyw, które pozostały po obiedzie. Połączenie ziemniaków i brokułów z rozpływającym się żółtym serem i dodatkiem kabanosa to smaczny pomysł na sycący obiad lub kolację.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 184
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 326
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 97
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 184
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 326
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 97
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min i odsączamy. Ziemniaki gotujemy do miękkości i studzimy. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej. Kabanosy kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne natłuszczamy. Na jego dnie układamy trzy ziemniaki pokrojone w plastry i oprószamy przyprawą do ziemniaków. Na ziemniakach układamy pokrojone kabanosy.
Kabanosy posypujemy połową startego żółtego sera. Następnie układamy brokuła i posypujemy go resztą startego sera.
Na wierzchu układamy pokrojonego w plastry ostatniego ziemniaka i oprószamy go przyprawą do ziemniaków. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C i zapiekamy ok. 20 min.