Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i syta zapiekanka.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku. Studzimy i kroimy na plastry. Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zatarem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pomidory sparzamy obieramy ze skórki. Kroimy w plastry. Kalafior gotujemy, studzimy, blendujemy, mieszamy z jajkiem, śmietaną i serem. Brukselkę gotujemy do miękkości. W naczyniu układamy połowę ziemniaków, przykrywamy mięsem, na to pozostałe ziemniaki. Przykrywamy kołderką z kalafiorowego puree, układamy pomidory, brukselkę i grzyby. Zapiekamy 90 min. w 180°C, następnie posypujemy serem i zapiekamy jeszcze 10 min. W tej samej temperaturze.