Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i syta zapiekanka.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 19
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7975
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 85
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 19
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7975
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 85
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku. Studzimy i kroimy na plastry. Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zatarem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pomidory sparzamy obieramy ze skórki. Kroimy w plastry. Kalafior gotujemy, studzimy, blendujemy, mieszamy z jajkiem, śmietaną i serem. Brukselkę gotujemy do miękkości. W naczyniu układamy połowę ziemniaków, przykrywamy mięsem, na to pozostałe ziemniaki. Przykrywamy kołderką z kalafiorowego puree, układamy pomidory, brukselkę i grzyby. Zapiekamy 90 min. w 180°C, następnie posypujemy serem i zapiekamy jeszcze 10 min. W tej samej temperaturze.