Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i syta zapiekanka.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 175
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8593
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 396
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 175
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8593
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 396
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku. Studzimy i kroimy na plastry. Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zatarem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pomidory sparzamy obieramy ze skórki. Kroimy w plastry. Kalafior gotujemy, studzimy, blendujemy, mieszamy z jajkiem, śmietaną i serem. Brukselkę gotujemy do miękkości. W naczyniu układamy połowę ziemniaków, przykrywamy mięsem, na to pozostałe ziemniaki. Przykrywamy kołderką z kalafiorowego puree, układamy pomidory, brukselkę i grzyby. Zapiekamy 90 min. w 180°C, następnie posypujemy serem i zapiekamy jeszcze 10 min. W tej samej temperaturze.