Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na zapiekankę ziemniaczaną, nie taką standardową, ale inną, łączącą w sobie smak mięsa mielonego z kapustą kiszoną? Takie połączenie daje świetny, bardzo smakowity rezultat.
Warstwa mięsna:
Do mięsa mielonego dodać cebulę, czosnek, paprykę słodką, ostrą, zioła prowansalskie, 1,5 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać.
Warstwa kapusty kiszonej:
Do poszatkowanej kapusty kiszonej (ja kroję kapustę na 1cm kawałki, aby nie mieć długich włókien), dodać pokrojone pieczarki, śmietanę, 0,5 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 0,5 łyżeczki cukru. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego lekko olejem, wyłożyć warstwy w następującej kolejności:
a) warstwa ziemniaków (na 2 plasterki), przyprawić solą i pieprzem
b) warstwa kapusty kiszonej
c) warstwa mięsa mielonego
d) warstwa kapusty kiszonej
e) warstwa ziemniaków (na 2 plasterki), przyprawić solą i pieprzem
Naczynie żaroodporne przykryć, wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika (grzałki góra-dół) na 80-90 minut.
Od dłuższego czasu chodził za mną smak potrawy z kociołka ogrzewanego w ognis...
Odsłon: 25381
Jestem wielką fanką kaszy gryczanej, a w połączeniu z zapiekanką tworzy super...
Odsłon: 820
Moja wersja przepysznej zapiekanki ziemniaczanej z mięsem mielonym. Zapiekank...
Odsłon: 7160
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 287
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 219
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 100
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 287
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 219
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 100
Składniki
Warstwa mięsna: Do mięsa mielonego dodać cebulę, czosnek, paprykę słodką, ostrą, zioła prowansalskie, 1,5 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać.
Warstwa kapusty kiszonej: Do poszatkowanej kapusty kiszonej (ja kroję kapustę na 1cm kawałki, aby nie mieć długich włókien), dodać pokrojone pieczarki, śmietanę, 0,5 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 0,5 łyżeczki cukru. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego lekko olejem, wyłożyć warstwy w następującej kolejności: a) warstwa ziemniaków (na 2 plasterki), przyprawić solą i pieprzem b) warstwa kapusty kiszonej c) warstwa mięsa mielonego d) warstwa kapusty kiszonej e) warstwa ziemniaków (na 2 plasterki), przyprawić solą i pieprzem
Naczynie żaroodporne przykryć, wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika (grzałki góra-dół) na 80-90 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 2347
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 87