Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jednogarnkowe, więc szybko i smacznie można przygotować fajny obiad ;)
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 11
Pomysł na prosty szybki obiad, który uwielbia moja rodzina. Pulpeciki w sosie...
Odsłon: 24
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 182
Jesz w kółko zwykły chleb lub bułki? Mam dla Ciebie rewelacyjne rozwiązanie!...
Odsłon: 33
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 11
Pomysł na prosty szybki obiad, który uwielbia moja rodzina. Pulpeciki w sosie...
Odsłon: 24
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 182
Jesz w kółko zwykły chleb lub bułki? Mam dla Ciebie rewelacyjne rozwiązanie!...
Odsłon: 33
Składniki
Cebulę skroić w pióra i zeszklić na oliwie. Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie. Majonez połączyć z jogurtem i wszystkimi przyprawami. Mięso umyć, osuszyć i pociąć na plastry, zanurzyć w jogurcie.
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem i pokroić część ziemniaków, następnie wyłożyć połowę mięsa. Na mięso zetrzeć ser na dużych oczkach i przykryć połową cebuli. Całość przykryć połową odcedzonej kukurydzy. I ponownie ziemniaki itd.
Całość zalać jogurtowym sosem. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 45-50 min. Smacznego!