Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jednogarnkowe, więc szybko i smacznie można przygotować fajny obiad ;)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4929
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4929
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Składniki
Cebulę skroić w pióra i zeszklić na oliwie. Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie. Majonez połączyć z jogurtem i wszystkimi przyprawami. Mięso umyć, osuszyć i pociąć na plastry, zanurzyć w jogurcie.
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem i pokroić część ziemniaków, następnie wyłożyć połowę mięsa. Na mięso zetrzeć ser na dużych oczkach i przykryć połową cebuli. Całość przykryć połową odcedzonej kukurydzy. I ponownie ziemniaki itd.
Całość zalać jogurtowym sosem. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 45-50 min. Smacznego!