Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jednogarnkowe, więc szybko i smacznie można przygotować fajny obiad ;)
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 104
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32597
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 95
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 104
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32597
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 95
Składniki
Cebulę skroić w pióra i zeszklić na oliwie. Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie. Majonez połączyć z jogurtem i wszystkimi przyprawami. Mięso umyć, osuszyć i pociąć na plastry, zanurzyć w jogurcie.
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem i pokroić część ziemniaków, następnie wyłożyć połowę mięsa. Na mięso zetrzeć ser na dużych oczkach i przykryć połową cebuli. Całość przykryć połową odcedzonej kukurydzy. I ponownie ziemniaki itd.
Całość zalać jogurtowym sosem. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 45-50 min. Smacznego!