Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jednogarnkowe, więc szybko i smacznie można przygotować fajny obiad ;)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165246
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 340
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47628
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165246
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 340
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Cebulę skroić w pióra i zeszklić na oliwie. Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie. Majonez połączyć z jogurtem i wszystkimi przyprawami. Mięso umyć, osuszyć i pociąć na plastry, zanurzyć w jogurcie.
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem i pokroić część ziemniaków, następnie wyłożyć połowę mięsa. Na mięso zetrzeć ser na dużych oczkach i przykryć połową cebuli. Całość przykryć połową odcedzonej kukurydzy. I ponownie ziemniaki itd.
Całość zalać jogurtowym sosem. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 45-50 min. Smacznego!