Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka. Jest syta i smaczna. Można do niej wykorzystać ziemniaki, które nam zostaną z obiadu z dnia poprzedniego.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 170
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3892
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 690
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 170
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3892
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 690
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, przełożyć do miski i dodać 2-3 łyżki oleju oraz przyprawę do kurczaka. Wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę albo dłużej.
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na twardo w osolonej wodzie, odsączyć.
Przygotować sos – mąkę rozrobić ze śmietaną i jajkami, doprawić do smaku.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć na nim kurczaka, następnie pokrojone w kawałki ziemniaki i różyczki kalafiora. Całość zalać przygotowanym sosem oraz posypać rozdrobnioną kulką mozzarelli.
Naczynie stawić do nagrzanego do 180stopni piekarnika i piec przez około 30-35 minut pod przykryciem. Następnie ściągnąć przykrycie i piec do zarumienienia.