Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka. Jest syta i smaczna. Można do niej wykorzystać ziemniaki, które nam zostaną z obiadu z dnia poprzedniego.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25031
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25031
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, przełożyć do miski i dodać 2-3 łyżki oleju oraz przyprawę do kurczaka. Wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę albo dłużej.
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na twardo w osolonej wodzie, odsączyć.
Przygotować sos – mąkę rozrobić ze śmietaną i jajkami, doprawić do smaku.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć na nim kurczaka, następnie pokrojone w kawałki ziemniaki i różyczki kalafiora. Całość zalać przygotowanym sosem oraz posypać rozdrobnioną kulką mozzarelli.
Naczynie stawić do nagrzanego do 180stopni piekarnika i piec przez około 30-35 minut pod przykryciem. Następnie ściągnąć przykrycie i piec do zarumienienia.