Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka. Jest syta i smaczna. Można do niej wykorzystać ziemniaki, które nam zostaną z obiadu z dnia poprzedniego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10567
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10567
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4717
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, przełożyć do miski i dodać 2-3 łyżki oleju oraz przyprawę do kurczaka. Wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę albo dłużej.
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na twardo w osolonej wodzie, odsączyć.
Przygotować sos – mąkę rozrobić ze śmietaną i jajkami, doprawić do smaku.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć na nim kurczaka, następnie pokrojone w kawałki ziemniaki i różyczki kalafiora. Całość zalać przygotowanym sosem oraz posypać rozdrobnioną kulką mozzarelli.
Naczynie stawić do nagrzanego do 180stopni piekarnika i piec przez około 30-35 minut pod przykryciem. Następnie ściągnąć przykrycie i piec do zarumienienia.