Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest nie dość, ze pyszna to jeszcze bardzo prosta w przygotowaniu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 545
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 545
Składniki
Ziemniaki ugotować. Odcedzić przestudzić i pokroić w plasterki.
Na patelni zeszklić cebulę, dodać czosnek a następnie pieczarki. Przesmażyć. Do pieczarek dodać mięso, doprawić i smażyć aż mięso będzie gotowe. Następnie dodać puszkę pomidorów. Smażyć przez 15 minut.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki. Następnie ułożyć warstwę mięsa (wcześniej należy odcedzić je z nadmiaru płynu). Posypać serem. Ułożyć kolejną warstwę ziemniaków, posmarować je łyżką roztopionego masła i znów posypać serem.
Piec w 180C około 25 minut. Aż ziemniaki się zarumienią.