Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest nie dość, ze pyszna to jeszcze bardzo prosta w przygotowaniu.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Ziemniaki ugotować. Odcedzić przestudzić i pokroić w plasterki.
Na patelni zeszklić cebulę, dodać czosnek a następnie pieczarki. Przesmażyć. Do pieczarek dodać mięso, doprawić i smażyć aż mięso będzie gotowe. Następnie dodać puszkę pomidorów. Smażyć przez 15 minut.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki. Następnie ułożyć warstwę mięsa (wcześniej należy odcedzić je z nadmiaru płynu). Posypać serem. Ułożyć kolejną warstwę ziemniaków, posmarować je łyżką roztopionego masła i znów posypać serem.
Piec w 180C około 25 minut. Aż ziemniaki się zarumienią.