Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest nie dość, ze pyszna to jeszcze bardzo prosta w przygotowaniu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1114
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13118
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1114
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13118
Składniki
Ziemniaki ugotować. Odcedzić przestudzić i pokroić w plasterki.
Na patelni zeszklić cebulę, dodać czosnek a następnie pieczarki. Przesmażyć. Do pieczarek dodać mięso, doprawić i smażyć aż mięso będzie gotowe. Następnie dodać puszkę pomidorów. Smażyć przez 15 minut.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki. Następnie ułożyć warstwę mięsa (wcześniej należy odcedzić je z nadmiaru płynu). Posypać serem. Ułożyć kolejną warstwę ziemniaków, posmarować je łyżką roztopionego masła i znów posypać serem.
Piec w 180C około 25 minut. Aż ziemniaki się zarumienią.