Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka. Jest syta i smaczna. Można do niej wykorzystać ziemniaki, które nam zostaną z obiadu z dnia poprzedniego. Zapiekanka może być dodatkiem go mięsa – stanowić wtedy syty posiłek, lub być samodzielnym daniem – podana na przykład na kolację.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1326
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 775
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1326
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 775
Składniki
Mrożone warzywa obgotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć pokrojone w kawałki ziemniaki, posypać tymiankiem. Następnie wyłożyć połowę startego na tarce żółtego sera, rozłożyć równomiernie warzywa. Całość zalać przygotowaną śmietaną (śmietanę połączyć z jajkami, z solą, pieprzem i mieloną papryką). Posypać resztą żółtego sera. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką (lub nakryć folią aluminiową). Piec około 30 minut w 170 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i zapiekać do zarumienienia sera. Przed podaniem posypać niesiekaną natką pietruszki i podać z ulubionym sosem.
Polecam