Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka. Jest syta i smaczna. Można do niej wykorzystać ziemniaki, które nam zostaną z obiadu z dnia poprzedniego. Zapiekanka może być dodatkiem go mięsa – stanowić wtedy syty posiłek, lub być samodzielnym daniem – podana na przykład na kolację.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 713
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 713
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Składniki
Mrożone warzywa obgotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć pokrojone w kawałki ziemniaki, posypać tymiankiem. Następnie wyłożyć połowę startego na tarce żółtego sera, rozłożyć równomiernie warzywa. Całość zalać przygotowaną śmietaną (śmietanę połączyć z jajkami, z solą, pieprzem i mieloną papryką). Posypać resztą żółtego sera. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką (lub nakryć folią aluminiową). Piec około 30 minut w 170 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i zapiekać do zarumienienia sera. Przed podaniem posypać niesiekaną natką pietruszki i podać z ulubionym sosem.
Polecam