Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super tania zapiekanka na obiad.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5830
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 372
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5830
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 372
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, po czym ostudzić i pokroić w plastry. Na rozgrzanym masle zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, chwilę podsmażyć, doprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć połowę ziemniaków, posypać pieprzem, rozłożyć wątróbkę i przykryć resztą ziemniaków. Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem i zapiec w temperaturze 160 stopni przez pół godziny.