Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super tania zapiekanka na obiad.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6142
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6142
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, po czym ostudzić i pokroić w plastry. Na rozgrzanym masle zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, chwilę podsmażyć, doprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć połowę ziemniaków, posypać pieprzem, rozłożyć wątróbkę i przykryć resztą ziemniaków. Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem i zapiec w temperaturze 160 stopni przez pół godziny.