Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super tania zapiekanka na obiad.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6915
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5147
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2155
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6915
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5147
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2155
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, po czym ostudzić i pokroić w plastry. Na rozgrzanym masle zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, chwilę podsmażyć, doprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć połowę ziemniaków, posypać pieprzem, rozłożyć wątróbkę i przykryć resztą ziemniaków. Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem i zapiec w temperaturze 160 stopni przez pół godziny.