Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką

Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17524

Dodano:

Odsłon: 3158

Super tania zapiekanka na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, po czym ostudzić i pokroić w plastry. Na rozgrzanym masle zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, chwilę podsmażyć, doprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć połowę ziemniaków, posypać pieprzem, rozłożyć wątróbkę i przykryć resztą ziemniaków. Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem i zapiec w temperaturze 160 stopni przez pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń