Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie na szybki obiad.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8384
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8384
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Składniki
Wykonanie: Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny do smaku. Ziemniaki pokroić w grube plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać na przemian ziemniaki i różyczki kalafiora. Śmietanę wymieszać z posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem do smaku i zalać przygotowane warzywa.. Posypać startym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około 30 minut.