Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to farsz do pierogów ruskich z dodatkiem jajek i dymki. Kiedy nie mam czasu na lepienie pierogów, ale wielką ochotę na ich domową wersję, ta zapiekanka jest dobrym kompromisem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15860
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 548
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15860
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 548
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i przecisnąć przez praskę.
Twaróg również przecisnąć przez praskę.
Cebulę obrać, drobno posiekać i usmażyć do lekkiego zrumienienia na oleju.
Dymkę umyć, osuszyć i posiekać.
Ziemniaki, twaróg, cebulę, dymkę, jajka, sól i pierz wymieszać i przełożyć do natłuszczonej formy.
Zapiekać przez 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną rozgrzanym do temperatury 220 stopni Celsjusza.
Świetnie smakuje z kwaśnym mlekiem.