Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to farsz do pierogów ruskich z dodatkiem jajek i dymki. Kiedy nie mam czasu na lepienie pierogów, ale wielką ochotę na ich domową wersję, ta zapiekanka jest dobrym kompromisem.
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 62
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 64
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4604
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 272
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 79
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 62
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 64
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4604
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 272
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 79
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i przecisnąć przez praskę.
Twaróg również przecisnąć przez praskę.
Cebulę obrać, drobno posiekać i usmażyć do lekkiego zrumienienia na oleju.
Dymkę umyć, osuszyć i posiekać.
Ziemniaki, twaróg, cebulę, dymkę, jajka, sól i pierz wymieszać i przełożyć do natłuszczonej formy.
Zapiekać przez 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną rozgrzanym do temperatury 220 stopni Celsjusza.
Świetnie smakuje z kwaśnym mlekiem.