Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekany łosoś z jajkiem i szpinakiem"
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 145
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 204
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 145
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 204
Składniki
Przygotuj cztery naczynia do zapiekania. Do każdego włóż pokrojonego w kawałki łososia, liście szpinaku, posiekaną i zeszkloną cebulę. Dodaj po 50 ml śmietany do każdego naczynia. Przypraw do smaku solą, pieprzem. Na wierzch wbij po całym jajku i posyp startym serem.
Zapiekaj w temperaturze 180 st. C przez 12-15 minut. Podawaj z chrupiącym chlebem lub bagietką i sałatą, np. z rukoli i orzechów włoskich i sosu winegret.
+ Możesz danie przygotować w jednym żaroodpornym naczyniu zamiast czterech osobnych. Jeśli chcesz, żeby danie było bardziej treściwe, dodaj trochę bekonu i pomidorki cherry.
Czas przygotowania: ok. 25 minut • porcja: 350 kcal • koszt: ok. 5 zł • dla 4 osób.Źródło: Olivia