Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-05-2022
Proste, smaczne i szybkie danie, coś dla dużych i małych.
Patelnia z odpinaną rączką, lub zwykła patelnia plus naczynie do zapiekania
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso wrzucić do miski, wsypać sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie oraz ulubione przyprawy do mielonego, całość wyrobić dokładnie ręką, uformować niewielkie klopsiki i odstawić na bok. Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę, zeszklić na patelni, następnie wrzucić klopsiki i obsmażyć je z każdej strony. Przecisnąć przez praskę czosnek i smażyć jeszcze dosłownie 2 min. zalać passatą pomidorową, doprawić do smaku przyprawą do dań kuchni włoskiej, przykryć deklem i gotować na małym ogniu z 10 min. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem i połową startego sera na tarce. Na wierzch posypać resztą sera i wstawić do piekarnika. Zapiekać w temp. 180 – 200 C 15 min.