Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-05-2022
Proste, smaczne i szybkie danie, coś dla dużych i małych.
Patelnia z odpinaną rączką, lub zwykła patelnia plus naczynie do zapiekania
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6308
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6308
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso wrzucić do miski, wsypać sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie oraz ulubione przyprawy do mielonego, całość wyrobić dokładnie ręką, uformować niewielkie klopsiki i odstawić na bok. Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę, zeszklić na patelni, następnie wrzucić klopsiki i obsmażyć je z każdej strony. Przecisnąć przez praskę czosnek i smażyć jeszcze dosłownie 2 min. zalać passatą pomidorową, doprawić do smaku przyprawą do dań kuchni włoskiej, przykryć deklem i gotować na małym ogniu z 10 min. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem i połową startego sera na tarce. Na wierzch posypać resztą sera i wstawić do piekarnika. Zapiekać w temp. 180 – 200 C 15 min.