Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was makaronową propozycję obiadową. W sumie danie robi się szybko, bo dajemy surowy makaron. Wystarczy warzywa pokroić i zetrzeć inne składniki, wymieszać, uformować kule mięsne i do pieca. Dania nie trzeba pilnować a my mamy czas na inne czynności. Ja użyłam penne, ale możecie użyć innego makaronu. Jeśli nie lubicie mocnego smaku passaty to śmiało możecie dać mniej i dodać na przykład trochę rosołu. Chodzi o to, aby makaron miał z czego czerpać płyn, aby był miękki. Jeżeli będzie go za mało to makaron wyjdzie surowy. Jak już się skusicie na to danie to koniecznie dajcie znać czy przypadło Wam do gustu.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15104
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3318
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8901
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1719
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15104
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3318
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8901
Składniki
Do miski wrzucić makaron. Kukurydzę odsączyć z zalewy, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, natkę posiekać a ser i czosnek zetrzeć na tarce. Wszystkie te składniki dodać do makaronu, wlać passatę i dodać przyprawy do smaku. Wszystko wymieszać i przełożyć do formy na tartę lub blaszkę do pieczenia. Składniki na kulki wyrobić i podzielić na porcje. Uformować kule i poukładać je na makaronie. Naczynie z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Posypać natką i podawać na gorąco.