Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na tani i szybki obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1584
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1357
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1584
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1357
Składniki
Fileta oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy jedną czubatą łyżkę pesto i mieszamy. Smażymy na suchej patelni.
Cebulę, paprykę i cukinię kroimy w kostkę a pomidorki na pół. Wszystko smażymy razem z kurczakiem na małym ogniu pod przykyciem. W tym czasie możemy ugotować makaron. Gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut następnie odcedzamy.
Makaron przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać i dodajemy 2 łyżki pesto. Całość mieszamy. Wracamy do patelni. Zdejmujemy pokrywkę zwiększamy ogień i dodajemy kukurydzę oraz starty ser parmezan. Smażymy lekko redukując wywar
Zawartość patelni przekładamy na makaron i posypujemy z wierzchu startym serem gouda. Zapiekamy przez 10 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200° C.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.