Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na tani i szybki obiad.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31030
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5583
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31030
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5583
Składniki
Fileta oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy jedną czubatą łyżkę pesto i mieszamy. Smażymy na suchej patelni.
Cebulę, paprykę i cukinię kroimy w kostkę a pomidorki na pół. Wszystko smażymy razem z kurczakiem na małym ogniu pod przykyciem. W tym czasie możemy ugotować makaron. Gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut następnie odcedzamy.
Makaron przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać i dodajemy 2 łyżki pesto. Całość mieszamy. Wracamy do patelni. Zdejmujemy pokrywkę zwiększamy ogień i dodajemy kukurydzę oraz starty ser parmezan. Smażymy lekko redukując wywar
Zawartość patelni przekładamy na makaron i posypujemy z wierzchu startym serem gouda. Zapiekamy przez 10 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200° C.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.