Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Labraks czyli okoń morski zapiekany pod włoskim sosem, aromatyzowany gałązkami młodego tymianku.
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181859
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 140
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181859
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 140
Składniki
Nacięłam rybę, natarłam ją solę i pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i do wewnątrz dałam gałązki tymianku.
Na oliwie zeszkliłam pokrojoną jak kto chce cebulę. Dodałam czosnek a gdy zaczął pachnieć dodałam obranego i pokrojonego pomidora i sos pomidorowy. Po pięciu minutach dodałam ocet winny. Sos doprawiłam solą i pieprzem a po wyłaczeniu ognia dodałam posiekany tymianek. Część sosu wyłożyłam w naczyniu do zapiekania a resztę na rybie. Rybę posypałam tartą bułką. Piekłam 35 minut, w połowie czasu dodałam szparagi i faszerowane pieczarki.
:D
Smacznego :)