Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Labraks czyli okoń morski zapiekany pod włoskim sosem, aromatyzowany gałązkami młodego tymianku.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5414
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 421
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5414
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 421
Składniki
Nacięłam rybę, natarłam ją solę i pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i do wewnątrz dałam gałązki tymianku.
Na oliwie zeszkliłam pokrojoną jak kto chce cebulę. Dodałam czosnek a gdy zaczął pachnieć dodałam obranego i pokrojonego pomidora i sos pomidorowy. Po pięciu minutach dodałam ocet winny. Sos doprawiłam solą i pieprzem a po wyłaczeniu ognia dodałam posiekany tymianek. Część sosu wyłożyłam w naczyniu do zapiekania a resztę na rybie. Rybę posypałam tartą bułką. Piekłam 35 minut, w połowie czasu dodałam szparagi i faszerowane pieczarki.
:D
Smacznego :)