Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Labraks czyli okoń morski zapiekany pod włoskim sosem, aromatyzowany gałązkami młodego tymianku.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 375
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 256
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1389
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 375
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 256
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1389
Składniki
Nacięłam rybę, natarłam ją solę i pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i do wewnątrz dałam gałązki tymianku.
Na oliwie zeszkliłam pokrojoną jak kto chce cebulę. Dodałam czosnek a gdy zaczął pachnieć dodałam obranego i pokrojonego pomidora i sos pomidorowy. Po pięciu minutach dodałam ocet winny. Sos doprawiłam solą i pieprzem a po wyłaczeniu ognia dodałam posiekany tymianek. Część sosu wyłożyłam w naczyniu do zapiekania a resztę na rybie. Rybę posypałam tartą bułką. Piekłam 35 minut, w połowie czasu dodałam szparagi i faszerowane pieczarki.
:D
Smacznego :)