Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekany okoń po włosku

Zapiekany okoń po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 646 Ocena: 12794

Dodano:

Odsłon: 190

Labraks czyli okoń morski zapiekany pod włoskim sosem, aromatyzowany gałązkami młodego tymianku.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekany okoń po włosku

Przygotowanie

  1. Nacięłam rybę, natarłam ją solę i pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i do wewnątrz dałam gałązki tymianku.

  2. Na oliwie zeszkliłam pokrojoną jak kto chce cebulę. Dodałam czosnek a gdy zaczął pachnieć dodałam obranego i pokrojonego pomidora i sos pomidorowy. Po pięciu minutach dodałam ocet winny. Sos doprawiłam solą i pieprzem a po wyłaczeniu ognia dodałam posiekany tymianek.

    Część sosu wyłożyłam w naczyniu do zapiekania a resztę na rybie.
    Rybę posypałam tartą bułką.

    Piekłam 35 minut, w połowie czasu dodałam szparagi i faszerowane pieczarki.

  3. :D

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 21 maja Coś wspaniałego. Trudno się powstrzymać, żeby nie wywalić jęzora :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 maja No masz, znowu by mnie pyszna rybka ominęła ;p
Ale teraz trochę szaleństwa na działce i brak kilku godzin w ciągu dnia. Doba powinna trwać 30H :D
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 19 maja Danie wygląda jak podane w nadmorskiej restauracji. Ciekawy pomysł na sos do ryby, skojarzył mi się z tym "greckim". Na pewno pysznie smakuje. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń