Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry pomidora doskonale komponują się z filetem z pstrąga, dodają wilgotności i kwaskowej nutki, z którą ryba smakuje idealnie.
papier do pieczenia
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15344
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 256
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15344
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 256
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Składniki
Filety z ryby najlepiej ułożyć na wytłuszczonym papierze do pieczenia. Trzeba posypać je solą, chili, suszonym czosnkiem i ziołami prowansalskim. Na filetach można ułożyć cienkie plastry pomidora bez skórki i znowu posypać wyżej wymienionymi przyprawami. Piekłam 25 minut, do lekkiego zrumienienia. Pomidory gwarantują soczystość ryby, jest mniejsze ryzyko "przeciągnięcia" czyli wysuszenia mięsa.
Smacznego :)