Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry pomidora doskonale komponują się z filetem z pstrąga, dodają wilgotności i kwaskowej nutki, z którą ryba smakuje idealnie.
papier do pieczenia
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Składniki
Filety z ryby najlepiej ułożyć na wytłuszczonym papierze do pieczenia. Trzeba posypać je solą, chili, suszonym czosnkiem i ziołami prowansalskim. Na filetach można ułożyć cienkie plastry pomidora bez skórki i znowu posypać wyżej wymienionymi przyprawami. Piekłam 25 minut, do lekkiego zrumienienia. Pomidory gwarantują soczystość ryby, jest mniejsze ryzyko "przeciągnięcia" czyli wysuszenia mięsa.
Smacznego :)