Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry pomidora doskonale komponują się z filetem z pstrąga, dodają wilgotności i kwaskowej nutki, z którą ryba smakuje idealnie.
papier do pieczenia
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Filety z ryby najlepiej ułożyć na wytłuszczonym papierze do pieczenia. Trzeba posypać je solą, chili, suszonym czosnkiem i ziołami prowansalskim. Na filetach można ułożyć cienkie plastry pomidora bez skórki i znowu posypać wyżej wymienionymi przyprawami. Piekłam 25 minut, do lekkiego zrumienienia. Pomidory gwarantują soczystość ryby, jest mniejsze ryzyko "przeciągnięcia" czyli wysuszenia mięsa.
Smacznego :)