Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijane Schabowe

Zawijane Schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2711

Dodano:

Odsłon: 1499

Wiadomo wszyscy kochamy schabowe. Tym razem w urozmaiconej wersji.

Składniki

  • 10 kawałków schabu ( plaster na kotlet)
  • 25 dag sera żółtego wędzonego
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbijamy cienko, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy rozbity kotlet kładziemy wcześniej starty na grubych oczkach ser i zawijamy w rulon ( tak jak na roladę z zawiniętymi brzegami aby ser nie wypływał podczas smażenia).
    Obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
    Smażymy na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń