Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubie tak jeść indyka, ale dziś wyjatkowo kurczak
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424844
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424844
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
pierś porcjujemy na sznycele (cienkie, duze). Marynujemy ok. 20 min: oliwa z oliwek, sól, pieprz, majeranek, tymianek (delikatnie) i wreszcie rozmaryn suszony. układamy swieże gałązki rozmarynu. Ja sznycle układam piętrowo i każdy przekladam 3 małymi gałązkami w ten sposób szybciej się marynuje. Po 20 min. ściągamy w miarę możliwości przyprawy, kładziemy szynke i zawijam. Zraza łączymy wykałaczką. Smażymy na małym ogniu z każdej strony. Powinna wystarczyć oliwa z marynaty do smażenia, ale można dolać. Całość przekąłdamy d naczynia żarooodpornego i poeczemy w 200 stopniach ok. 15 min. ( trzeba sprawdzać). Zawijasy powinny być zarumienione jak na zdjeciu:
Dobrze smakują np. z gotowanymi brokułami.