Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubie tak jeść indyka, ale dziś wyjatkowo kurczak
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1634
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1430
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1526
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1634
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1430
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1526
Składniki
pierś porcjujemy na sznycele (cienkie, duze). Marynujemy ok. 20 min: oliwa z oliwek, sól, pieprz, majeranek, tymianek (delikatnie) i wreszcie rozmaryn suszony. układamy swieże gałązki rozmarynu. Ja sznycle układam piętrowo i każdy przekladam 3 małymi gałązkami w ten sposób szybciej się marynuje. Po 20 min. ściągamy w miarę możliwości przyprawy, kładziemy szynke i zawijam. Zraza łączymy wykałaczką. Smażymy na małym ogniu z każdej strony. Powinna wystarczyć oliwa z marynaty do smażenia, ale można dolać. Całość przekąłdamy d naczynia żarooodpornego i poeczemy w 200 stopniach ok. 15 min. ( trzeba sprawdzać). Zawijasy powinny być zarumienione jak na zdjeciu:
Dobrze smakują np. z gotowanymi brokułami.