Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijasy wołowe w aromatycznym sosie musztardowo-miodowym.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17363
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9494
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2061
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4065
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 663
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 329
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17363
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9494
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2061
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4065
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 663
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 329
Składniki
Wołowinę pokroić na cienkie plasterki, rozbić. Następnie doprawić sola i pieprzem i odstawić na pół godziny. Na rozbite plastry ułożyć plasterek boczku, paprykę a następnie zawinąć i spiąć wykałaczką. Rozgrzać olej na patelni i chwilę podsmażyć zawijasy z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż wołowina będzie miękka. Na sam koniec rozrobić mąkę z wywarem z mięsa oraz musztardą i miodem kasztanowym (do smaku – w zależności czy ktoś lubi bardziej słodkie czy musztardowe). Podawać z makaronem.