Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijasy wołowe w aromatycznym sosie musztardowo-miodowym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 437
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 437
Składniki
Wołowinę pokroić na cienkie plasterki, rozbić. Następnie doprawić sola i pieprzem i odstawić na pół godziny. Na rozbite plastry ułożyć plasterek boczku, paprykę a następnie zawinąć i spiąć wykałaczką. Rozgrzać olej na patelni i chwilę podsmażyć zawijasy z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż wołowina będzie miękka. Na sam koniec rozrobić mąkę z wywarem z mięsa oraz musztardą i miodem kasztanowym (do smaku – w zależności czy ktoś lubi bardziej słodkie czy musztardowe). Podawać z makaronem.