Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijasy wołowe w aromatycznym sosie musztardowo-miodowym.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8733
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7434
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5082
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328148
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8733
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7434
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5082
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328148
Składniki
Wołowinę pokroić na cienkie plasterki, rozbić. Następnie doprawić sola i pieprzem i odstawić na pół godziny. Na rozbite plastry ułożyć plasterek boczku, paprykę a następnie zawinąć i spiąć wykałaczką. Rozgrzać olej na patelni i chwilę podsmażyć zawijasy z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż wołowina będzie miękka. Na sam koniec rozrobić mąkę z wywarem z mięsa oraz musztardą i miodem kasztanowym (do smaku – w zależności czy ktoś lubi bardziej słodkie czy musztardowe). Podawać z makaronem.