Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy obiad nie musi być nudny i mdły. Przygotuj sobie miskę soczystych, świeżych warzyw polanych esencjonalnym dressingiem. W razie potrzeby możesz dostosować dodatki do swoich preferencji. Dopełnienie stanowią klopsiki z mięsa mielonego i komosy ryżowej.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242737
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242737
Składniki
Ugotuj komosę ryżową w osolonej wodzie do miękkości według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na łyżce oleju lub masła. W misce wymieszaj ugotowaną komosę, zmielone mięso, cebulkę z patelni, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka oraz startą na tarce jarzynowej i odsączoną cukinię. Dopraw masę świeżym, posiekanym koperkiem, suszonymi ziołami, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj rękami, po czym formuj z masy klopsiki wielkości kuleczek pingpongowych i wykładaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 200°C i piecz klopsiki przez około 15-20 minut, przewracając je w trakcie pieczenia, by równo się zarumieniły.
Umyj wszystkie warzywa. Z papryk wytnij gniazda nasienne i błonki. Ogórki i rzodkiewki posiekaj w plasterki, pomidorki na połówki lub w ćwiartki, a paprykę w paski. Wymieszaj olej z octem i dopraw solą i pieprzem.
Na dnie miski wyłóż porwaną sałatę, następnie wyłóż porcję upieczonych pulpecików oraz pokrojone warzywa. Całość polej sosem, posyp kiełkami i sezamem, po czym od razu podawaj.