Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycyjne przyprawy. Polecam.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 846
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22912
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15326
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 846
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22912
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15326
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawy wymieszać w z 4 łyżkami oleju i następnie natrzeć mieszanką mięso. Odłożyć na 30 minut, po tym czasie przełożyć na dobrze rozgrzany tłuszcz. Gdy żeberka się zrumienią zmniejszyć płomień ognia i smażyć ( dusić mięso do miękkości ) podlewając bulionem lub ciepłą wodą. Co jakiś czas żeberka obracać i uważać, aby się nie przypaliły. Podawać do drugiego dania w towarzystwie surówki. Smacznego
Żeberka w przyprawach.
Smażenie - duszenie.
Danie gotowe do podania.