Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycyjne przyprawy. Polecam.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13681
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1189
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13681
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1189
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawy wymieszać w z 4 łyżkami oleju i następnie natrzeć mieszanką mięso. Odłożyć na 30 minut, po tym czasie przełożyć na dobrze rozgrzany tłuszcz. Gdy żeberka się zrumienią zmniejszyć płomień ognia i smażyć ( dusić mięso do miękkości ) podlewając bulionem lub ciepłą wodą. Co jakiś czas żeberka obracać i uważać, aby się nie przypaliły. Podawać do drugiego dania w towarzystwie surówki. Smacznego
Żeberka w przyprawach.
Smażenie - duszenie.
Danie gotowe do podania.