Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycyjne przyprawy. Polecam.
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4732
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 514
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4732
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 514
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawy wymieszać w z 4 łyżkami oleju i następnie natrzeć mieszanką mięso. Odłożyć na 30 minut, po tym czasie przełożyć na dobrze rozgrzany tłuszcz. Gdy żeberka się zrumienią zmniejszyć płomień ognia i smażyć ( dusić mięso do miękkości ) podlewając bulionem lub ciepłą wodą. Co jakiś czas żeberka obracać i uważać, aby się nie przypaliły. Podawać do drugiego dania w towarzystwie surówki. Smacznego
Żeberka w przyprawach.
Smażenie - duszenie.
Danie gotowe do podania.