Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne danie z nutą tymianku i czosnku
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Mięso opłukać w zimnej wodzie, odsączyć np. na ręczniku papierowym, pociąć na kawałki i ułożyć na desce do krojenia. Mięso przyprawić solą oprószyć świeżym tymiankiem, kminem rzymskim i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z obu stron. Do gęsiarki wlać wodę, zagotować. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu i obsmażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do wrzątku. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę selera liść laurowy, ziele angielskie, tymianek. Dusić 1,5 - 2 godzin na na niewielkim ogniu. Cebulę obrać, pokroić w piórka, przesmażyć i dodać pod koniec duszenia do mięsa. Woda powinna całkowicie odparować. Smacznego:)