Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka duszone z cebulą

Żeberka duszone z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 863

Dodano:

Odsłon: 4199

Pyszne aromatyczne danie z nutą tymianku i czosnku

Składniki

  • 1,2 kg żeberek
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek
  • kmin rzymski
  • sól himalajska
  • kawałek selera
  • 1 marchewka
  • 3 cebule
  • liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • 600 ml wody
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żeberka duszone z cebulą

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać w zimnej wodzie, odsączyć np. na ręczniku papierowym, pociąć na kawałki i ułożyć na desce do krojenia. Mięso przyprawić solą oprószyć świeżym tymiankiem, kminem rzymskim i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z obu stron. Do gęsiarki wlać wodę, zagotować. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu i obsmażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do wrzątku. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę selera liść laurowy, ziele angielskie, tymianek. Dusić 1,5 - 2 godzin na na niewielkim ogniu. Cebulę obrać, pokroić w piórka, przesmażyć i dodać pod koniec duszenia do mięsa. Woda powinna całkowicie odparować.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń