Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne danie z nutą tymianku i czosnku
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Składniki
Mięso opłukać w zimnej wodzie, odsączyć np. na ręczniku papierowym, pociąć na kawałki i ułożyć na desce do krojenia. Mięso przyprawić solą oprószyć świeżym tymiankiem, kminem rzymskim i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem z obu stron. Do gęsiarki wlać wodę, zagotować. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu i obsmażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do wrzątku. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę selera liść laurowy, ziele angielskie, tymianek. Dusić 1,5 - 2 godzin na na niewielkim ogniu. Cebulę obrać, pokroić w piórka, przesmażyć i dodać pod koniec duszenia do mięsa. Woda powinna całkowicie odparować. Smacznego:)