Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka jagnięce z musem malinowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27447
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27447
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Rozmrożone maliny zmiksuj z syropem z agawy. Żeberka pokrój na części z jedną kostką. Nagrzej piekarnik do 180 °C. Żeberka posól, popieprz i natrzyj rozmarynem i czosnkiem.
Rozgrzej masło klarowane na żeliwnej patelni (takiej, którą można wkładać do piekarnika). Obsmaż żeberka na średnim ogniu z każdej strony.
Wstaw żeberka wraz z patelnią do piekarnika i piecz przez 20 minuty. Wyjmij mięso z piekarnika, wyłóż na talerz i przykryj folią aluminiową, by nie wystygło.
Postaw patelnię z sosem po żeberkach na niedużym ogniu, dodaj zmiksowane maliny, ocet balsamiczny i musztardę. Zagotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Żeberka podawaj z piure ziemniaczanym i niewielką ilością sosu malinowego.Źródło: Na żywo