Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka jagnięce z musem malinowym"
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5269
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29590
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19186
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5269
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29590
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19186
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Składniki
Rozmrożone maliny zmiksuj z syropem z agawy. Żeberka pokrój na części z jedną kostką. Nagrzej piekarnik do 180 °C. Żeberka posól, popieprz i natrzyj rozmarynem i czosnkiem.
Rozgrzej masło klarowane na żeliwnej patelni (takiej, którą można wkładać do piekarnika). Obsmaż żeberka na średnim ogniu z każdej strony.
Wstaw żeberka wraz z patelnią do piekarnika i piecz przez 20 minuty. Wyjmij mięso z piekarnika, wyłóż na talerz i przykryj folią aluminiową, by nie wystygło.
Postaw patelnię z sosem po żeberkach na niedużym ogniu, dodaj zmiksowane maliny, ocet balsamiczny i musztardę. Zagotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Żeberka podawaj z piure ziemniaczanym i niewielką ilością sosu malinowego.Źródło: Na żywo