Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka jagnięce z musem malinowym"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1088
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6273
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1088
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6273
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Rozmrożone maliny zmiksuj z syropem z agawy. Żeberka pokrój na części z jedną kostką. Nagrzej piekarnik do 180 °C. Żeberka posól, popieprz i natrzyj rozmarynem i czosnkiem.
Rozgrzej masło klarowane na żeliwnej patelni (takiej, którą można wkładać do piekarnika). Obsmaż żeberka na średnim ogniu z każdej strony.
Wstaw żeberka wraz z patelnią do piekarnika i piecz przez 20 minuty. Wyjmij mięso z piekarnika, wyłóż na talerz i przykryj folią aluminiową, by nie wystygło.
Postaw patelnię z sosem po żeberkach na niedużym ogniu, dodaj zmiksowane maliny, ocet balsamiczny i musztardę. Zagotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Żeberka podawaj z piure ziemniaczanym i niewielką ilością sosu malinowego.Źródło: Na żywo