Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, miękkie, aromatyczne. Proste do przygotowania. To przepis na żeberka doskonałe na rodzinny obiad. Idealne do ziemniaczków i surówki. Rękaw foliowy zabezpiecza przed odparowaniem wilgoci z mięsa i powoduje, że żeberka nie są suche.
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3039
Plecam.
Odsłon: 2894
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 87
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 83
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 87
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3039
Plecam.
Odsłon: 2894
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 87
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 83
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 87
Składniki
Z misce wymieszać sól, pieprz, obie papryki, oregano, czosnek i kminek. Dodać musztardę i miód, całość połączyć. Żeberka podzielić na porcje. Cytrynę przekroić na pół i natrzeć nią z obu stron żeberka. Następnie posmarować je marynatą. Mięso włożyć na noc do lodówki.
Następnego dnia mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, przełożyć też całość marynaty, zawiązać, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 60-80 min w 180-200 stopniach. Mięso powinno zarumienić się z wierzchu, w trakcie pieczenie możemy go obrócić na drugą stronę, by zarumieniło się równomiernie. Przed końcem pieczenia przeciąć ostrożnie folię, by mięso przypiekło się bardziej.