Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, miękkie, aromatyczne. Proste do przygotowania. To przepis na żeberka doskonałe na rodzinny obiad. Idealne do ziemniaczków i surówki. Rękaw foliowy zabezpiecza przed odparowaniem wilgoci z mięsa i powoduje, że żeberka nie są suche.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35766
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6073
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35766
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6073
        
        Składniki
Z misce wymieszać sól, pieprz, obie papryki, oregano, czosnek i kminek. Dodać musztardę i miód, całość połączyć. Żeberka podzielić na porcje. Cytrynę przekroić na pół i natrzeć nią z obu stron żeberka. Następnie posmarować je marynatą. Mięso włożyć na noc do lodówki.
Następnego dnia mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, przełożyć też całość marynaty, zawiązać, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 60-80 min w 180-200 stopniach. Mięso powinno zarumienić się z wierzchu, w trakcie pieczenie możemy go obrócić na drugą stronę, by zarumieniło się równomiernie. Przed końcem pieczenia przeciąć ostrożnie folię, by mięso przypiekło się bardziej.