Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to moje danie "sztandarowe" ,zadne przyjecie nie moze sie bez niego obejsc !!polecam!!prawdziwe "MIODZIO"!!!!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666397
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 171
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 779
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5858
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1017
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666397
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 171
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 779
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5858
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1017
Składniki
zeberka umyc ,osuszyc i pokroic w porcje.....wszystkie pozostale skladniki wymieszac ze soba dokladnie (czosnek przecisnac przez praske).Pwstalą mieszanką posmarowac zeberka i ulozyc w misce ,zostawic w lodowce na noc lub na 8 godz.Na rozgrznej patelni obsmazyc kolejno porcje zeberek na ciemny kolor ,przelozyc do garnka,podlac woda i dusic na malym ogniu ,uzupelniajac wode ok 1 godz -20 .....gdy zeberka juz beda miekkie ,soprawic jeszcze sos do do smaku vegetą i pieprzem i zagescic lekko sos (ja to robie ciemną zamażką "knor)REWELACJA!! miód niemal nie wyczuwalny,ale ten smak............... mozna podac z kluskami ślaskimi,kopytkami jak i z pieczywem .Goscie z zachwytu pospadaja z krzesel !! ;-) SMACZNEGO!!