Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem fanem napojów gazowanych ale...pieczone żeberka dzięki temu nabierają delikatnego, słodkiego posmaku karmelu. Opłaca się spróbować.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 190
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 190
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Żeberka pokroiłem na kawałki. Każdy kawałek miał jedną kostkę. Ketchup wymieszałem z colą do uzyskania konsystencji śmietany. Dodałem sól, pieprz, paprykę słodką i czosnek. Do smaku, „na oko”, wg uznania.
Do powstałej pasty włożyłem pokrojone żeberka i wymieszałem. Żeberka włożyłem do worka do pieczenia
Piekarnik nagrzałem do 200 stopni, piekłem około 60 minut. Następnie otworzyłem woreczek i podpiekłem jeszcze około 10 minut na górnej grzałce.
Przemycamy zdrowie: Do przypraw dodałem kurkumę i siemię lniane.