Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto spróbować tej francuskiej potrawy.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5714
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8919
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7999
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5498
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5714
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8919
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7999
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5498
Składniki
Żeberka po porcjuj, natrzyj solą i pieprzem oraz ziołami. Cebule pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, paprykę w kostkę. W brytfance na oliwie szybko obsmaż przygotowane warzywa. Dopraw ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. Na jarzynce ułóż żeberka. Obok umieść całe główki czosnku. Wstaw do piekarnika 180°C i piecz około 40 minut. Podawaj w brytfance. Jako dodatek serwuj pieczywo. Czosnek rozetnij na połówki, aby smarować nim chleb.