Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto spróbować tej francuskiej potrawy.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 21
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 147
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1327
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 21
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 147
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1327
Składniki
Żeberka po porcjuj, natrzyj solą i pieprzem oraz ziołami. Cebule pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, paprykę w kostkę. W brytfance na oliwie szybko obsmaż przygotowane warzywa. Dopraw ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. Na jarzynce ułóż żeberka. Obok umieść całe główki czosnku. Wstaw do piekarnika 180°C i piecz około 40 minut. Podawaj w brytfance. Jako dodatek serwuj pieczywo. Czosnek rozetnij na połówki, aby smarować nim chleb.