Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka po tajsku

Żeberka po tajsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 128

Dodano:

Odsłon: 3309

Pyszne żeberka w aromatycznym sosie.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.

  2. Sporządzić marynatę: Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać w miseczce z sosem sojowym, keczupem, olejem i cukrem pudrem.

  3. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać marynatą, wymieszać, przykryć naczynie pokrywką i wstawić na min. 12 h do lodówki.

  4. Żeberka piec ok. 1,5 h w temp. 180ºC.

  5. Po upieczeniu podawać np. z ziemniakami polewając powstałym sosem pieczeniowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń