Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne żeberka w aromatycznym sosie.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 290
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 259
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 937
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 290
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 259
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 937
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
Sporządzić marynatę: Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać w miseczce z sosem sojowym, keczupem, olejem i cukrem pudrem.
Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać marynatą, wymieszać, przykryć naczynie pokrywką i wstawić na min. 12 h do lodówki.
Żeberka piec ok. 1,5 h w temp. 180ºC.
Po upieczeniu podawać np. z ziemniakami polewając powstałym sosem pieczeniowym.