Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne żeberka w aromatycznym sosie.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45710
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23169
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45710
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23169
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.
Sporządzić marynatę: Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać w miseczce z sosem sojowym, keczupem, olejem i cukrem pudrem.
Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać marynatą, wymieszać, przykryć naczynie pokrywką i wstawić na min. 12 h do lodówki.
Żeberka piec ok. 1,5 h w temp. 180ºC.
Po upieczeniu podawać np. z ziemniakami polewając powstałym sosem pieczeniowym.