Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka prowansalskie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Żeberka umyj i poporcjuj. Porządnie natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami. Cebulki pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, a papryki w kostkę.
Obsmaż warzywa na rozgrzanej patelni przełóż do wysmarowanej oliwą brytfanki. Obsyp je ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Na tak przygotowanej jarzynce ułóż żeberka. Obok umieść całe obrane główki czosnku. Wstaw do piekarnika 180°C i piecz około 40 minut. Podawaj w brytfance.
Podawaj z pieczywem posmarowanym upieczonym, rozgniecionym czosnkiem.Źródło: Telemax