Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka prowansalskie

Żeberka prowansalskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Żeberka prowansalskie"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka umyj i poporcjuj. Porządnie natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami. Cebulki pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, a papryki w kostkę.

  2. Obsmaż warzywa na rozgrzanej patelni przełóż do wysmarowanej oliwą brytfanki. Obsyp je ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.

  3. Na tak przygotowanej jarzynce ułóż żeberka. Obok umieść całe obrane główki czosnku. Wstaw do piekarnika 180°C i piecz około 40 minut. Podawaj w brytfance.

  4. Podawaj z pieczywem posmarowanym upieczonym, rozgniecionym czosnkiem.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń