Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka w ananasie"
Składniki
Żeberka umyj, dokładnie oczyść i osusz. Pokrój na kawałki, po czym oprósz solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso przełóż do miski.
Trzy łyżki zalewy z ananasa wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Dodaj ketchup oraz łyżkę oleju. Posmaruj marynatą żeberka i odstaw je na dobę do lodówki.
Następnego dnia ułóż mięso w brytfance i piecz około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C, skrapiając je solidnie syropem z ananasa.
Na 10 minut przed końcem pieczenia dołóż do naczynia plastry ananasa posmarowane miodem i oprószone płatkami ostrej papryki.
Gotową potrawę podawaj z rodzynkami oraz słodką kukurydzą z puszki. Możesz też udekorować ją ananasem.Źródło: Telemax