Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka w ananasie"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33723
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33723
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Żeberka umyj, dokładnie oczyść i osusz. Pokrój na kawałki, po czym oprósz solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso przełóż do miski.
Trzy łyżki zalewy z ananasa wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Dodaj ketchup oraz łyżkę oleju. Posmaruj marynatą żeberka i odstaw je na dobę do lodówki.
Następnego dnia ułóż mięso w brytfance i piecz około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C, skrapiając je solidnie syropem z ananasa.
Na 10 minut przed końcem pieczenia dołóż do naczynia plastry ananasa posmarowane miodem i oprószone płatkami ostrej papryki.
Gotową potrawę podawaj z rodzynkami oraz słodką kukurydzą z puszki. Możesz też udekorować ją ananasem.Źródło: Telemax