Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niecodzienny sposób na mięciutkie i soczyste żeberka
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5659
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5659
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Składniki
żeberka pociąć w kawałki,natrzeć papryką,vegetą.Do wysokiego garnka włożyć żeberka,wlac 2szklaki coli.moczyć przez ok.1godzinę.Wylać colę i wlać do garnka olej,podsmażyć żeberka.W gorącej wodzie rozpuścić kostkę rosołową,wlać,uzupełnić wodą,dodać liść laurowy,ew.ziele angielskie,wsypać troszkę vegety,gotować do miękkości.W szklance wody rozrobić sos pieczeniowy,wlac do garnka,gdy sos zrobi się gęsty zaprawić odrobią smietany i przyprawić do smaku pieprzem.Podawać z ziemniakami z wody i najlepiej surówką z kapusty czerwonej.