Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niecodzienny sposób na mięciutkie i soczyste żeberka
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 131
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 131
Składniki
żeberka pociąć w kawałki,natrzeć papryką,vegetą.Do wysokiego garnka włożyć żeberka,wlac 2szklaki coli.moczyć przez ok.1godzinę.Wylać colę i wlać do garnka olej,podsmażyć żeberka.W gorącej wodzie rozpuścić kostkę rosołową,wlać,uzupełnić wodą,dodać liść laurowy,ew.ziele angielskie,wsypać troszkę vegety,gotować do miękkości.W szklance wody rozrobić sos pieczeniowy,wlac do garnka,gdy sos zrobi się gęsty zaprawić odrobią smietany i przyprawić do smaku pieprzem.Podawać z ziemniakami z wody i najlepiej surówką z kapusty czerwonej.