Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w keczupie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Przygotować sos: rozpuścić masło, dodać keczup, sos sojowy, tabasco, sok z cytryn oraz miód i doprawić solą. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Gotować ok. 25 minut.
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Zalać sosem i odstawić do lodówki na 6-8 godzin. Następnie odsączyć (sos zachować) i usmażyć na oleju (lub zapiec w piekarniku). Polewając sosem pozostałym z marynowania żeberek, piec około 40 minut.Źródło: Twoje Imperium