Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste żeberka. Doskonale smakują z młodymi pieczonymi w skórce ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1446
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1446
Składniki
Żeberka kroimy na porcje. Cebule obieramy i kroimy w pióra. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Gotową marynatą zalewamy żeberka i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie przekładamy do rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego, przy czym najpierw układamy 1/2 cebuli, następnie żeberka i ponownie cebulę. Całość polewamy pozostałą marynatą. Rękaw do pieczenia dokładnie zawiązujemy, igłą robimy na górze kilka dziurek, a naczynie przykrywamy. Żeberka pieczemy godzinę w 200 stopniach. Smacznego :)