Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i szybkie, proste a za razem inne...
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Składniki
Bierzemy duże naczynie do którego ścieramy na tarce na grubych oczkach, marchew, seler, jabłko, a por i czosnek drobno kroimy, dodajemy, sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę, tymianek, mielony kminek, gałkę muszkatołową, lub inne ulubione przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy.
Żeberka wieprzowe porcjujemy i mieszamy z warzywami, całość wkładamy do rękawa do pieczenia na górę dajemy łyżkę masła.
Pieczemy w piekarniku na 180 C ok. 50 – 60 minut, tak żeby nam się warzywa nie spaliły. Podajemy z ryżem i surówką.