Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dość tłuste ale raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić. Mięso rozpływa się dosłownie w ustach. Do tego pyszny, aromatyczny sos za którym przepadają panowie. Panie - często z niego rezygnują.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1068
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 145
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1068
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 145
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i umieścić w mocnym woreczku foliowym. Wlać marynatę. Woreczek zawiązać i porządnie nim kilka razy wstrząsnąć, by składniki marynaty dokładnie oblepiły mięso. Umieścić na noc w lodówce. Następnego dnia odlać marynatę (ale jej nie wylewać). Żeberka zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą. Dodać szklankę bulionu i jeszcze 4 całe ząbki czosnku. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 2 godzin. Podałam z ziemniakami i czerwoną kapustą.