Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dość tłuste ale raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić. Mięso rozpływa się dosłownie w ustach. Do tego pyszny, aromatyczny sos za którym przepadają panowie. Panie - często z niego rezygnują.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 768
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 768
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i umieścić w mocnym woreczku foliowym. Wlać marynatę. Woreczek zawiązać i porządnie nim kilka razy wstrząsnąć, by składniki marynaty dokładnie oblepiły mięso. Umieścić na noc w lodówce. Następnego dnia odlać marynatę (ale jej nie wylewać). Żeberka zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą. Dodać szklankę bulionu i jeszcze 4 całe ząbki czosnku. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 2 godzin. Podałam z ziemniakami i czerwoną kapustą.