Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na szybki i smaczny obiad. Przygotowanie żeberek nie należy do trudnych zadań, dlatego każdy bez problemu odtworzy ten przepis w swojej kuchni. Sekret smaku tkwi w słodko-ostrej marynacie, która zachwyci każdego bez wyjątku!
Żeberka podziel na części i przełóż na spód wysokiego garnka. Warzywa (marchewkę, pietruszkę, seler i por) umyj, obierz i ułóż na żeberkach. Całość zalej wodą, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i sól. Warzywa z żeberkami gotuj przez około 30-40 minut. Ugotowane żeberka wyjmij z garnka i przełóż do miski. Wywar możesz wykorzystać do zrobienia zupy.
Papryczkę chili umyj, drobno pokrój i przełóż do salaterki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, keczup oraz 2-3 łyżki oleju. Wszystko razem wymieszaj.
Obgotowane żeberka polej marynatą, całość przemieszaj, aby marynata pokryła mięso z każdej strony. Zamarynowane żeberka odstaw na minimum 30 minut w chłodne miejsce.
Żeberka w miodowej marynacie możesz upiec na grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Cudownie smakują podawane z pieczonymi ziemniaczkami i lekką sałatką z pomidorkami koktajlowymi i serem feta.
Potrawa z serii jednogarnkowej. Duszone żeberka z kiszoną kapustą. Zachciało...
Odsłon: 8267
Żeberka BBQ z piekarnika to smaczna i sycąca propozycje dla fanów żeberkek, f...
Odsłon: 865
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 163
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 58
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 151
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 242
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 163
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 58
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 151
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 242
Składniki
Żeberka podziel na części i przełóż na spód wysokiego garnka. Warzywa (marchewkę, pietruszkę, seler i por) umyj, obierz i ułóż na żeberkach. Całość zalej wodą, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i sól. Warzywa z żeberkami gotuj przez około 30-40 minut. Ugotowane żeberka wyjmij z garnka i przełóż do miski. Wywar możesz wykorzystać do zrobienia zupy.
Papryczkę chili umyj, drobno pokrój i przełóż do salaterki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, keczup oraz 2-3 łyżki oleju. Wszystko razem wymieszaj.
Obgotowane żeberka polej marynatą, całość przemieszaj, aby marynata pokryła mięso z każdej strony. Zamarynowane żeberka odstaw na minimum 30 minut w chłodne miejsce.
Żeberka w miodowej marynacie możesz upiec na grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Cudownie smakują podawane z pieczonymi ziemniaczkami i lekką sałatką z pomidorkami koktajlowymi i serem feta.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kartacze z młodych ziemniaków, z mięsem.
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Kartacze z młodych ziemniaków, z mięsem.
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 35
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 58