Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 8251
Dodano: 25.05.2011
Odsłon: 24350
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, tak aby w każdej porcji były 2 kości, nacieramy papryką, oregano, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem a następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Wyjmujemy z lodówki i podsmażamy na złoto na oliwie z oliwek - z obu stron.
Do żeberek wlewamy szklankę bulionu, posiekaną w piórka cebulkę i czosnek.
Zmniejszamy ogień i dusimy aż mięso stanie się miękkie.
Wyjmujemy mięso a sos doprawiamy szczyptą chili i musztardą. Wlewamy śmietankę i na wolnym ogniu redukujemy aż zgęstnieje.
Do sosu wkładamy jeszcze na chwilę mięso i dusimy przez 10 min.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

hanka78 23 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis. Na pewno te żeberka są smaczne:-).1 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 26 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo kuszące :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

taureau 26 maja 2011Zgłoś do usunięcia
No i mnie też naszła ochota na takie żeberka :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 26 maja 2011Zgłoś do usunięcia
PYCHAAAAAAAA1 Kto głosował? | Odpowiedz