Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem po prostu przychodzi ochota na żeberka.. no i dzisiaj był ten dzień :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, tak aby w każdej porcji były 2 kości, nacieramy papryką, oregano, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem a następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Wyjmujemy z lodówki i podsmażamy na złoto na oliwie z oliwek - z obu stron.
Do żeberek wlewamy szklankę bulionu, posiekaną w piórka cebulkę i czosnek.
Zmniejszamy ogień i dusimy aż mięso stanie się miękkie.
Wyjmujemy mięso a sos doprawiamy szczyptą chili i musztardą. Wlewamy śmietankę i na wolnym ogniu redukujemy aż zgęstnieje.
Do sosu wkładamy jeszcze na chwilę mięso i dusimy przez 10 min.
Smacznego :)