Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem po prostu przychodzi ochota na żeberka.. no i dzisiaj był ten dzień :)
klasyczne żeberka podane z sosem o ciekawym smaku słodko kwaśnym z odrobiną p...
Odsłon: 6569
2018Zostaw komentarz do Żeberka w sosie miodowo-musztardowym Pyszne żeberka o...
Odsłon: 2199
Żeberka w sosie to jedno z moich ulubionych dań mięsnych. Mięso z żeberek jes...
Odsłon: 1975
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 947
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 223
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 947
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 223
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, tak aby w każdej porcji były 2 kości, nacieramy papryką, oregano, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem a następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Wyjmujemy z lodówki i podsmażamy na złoto na oliwie z oliwek - z obu stron.
Do żeberek wlewamy szklankę bulionu, posiekaną w piórka cebulkę i czosnek.
Zmniejszamy ogień i dusimy aż mięso stanie się miękkie.
Wyjmujemy mięso a sos doprawiamy szczyptą chili i musztardą. Wlewamy śmietankę i na wolnym ogniu redukujemy aż zgęstnieje.
Do sosu wkładamy jeszcze na chwilę mięso i dusimy przez 10 min.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Dania główne
Kapsalon
Dania główne
Schab z jajkiem
Dania główne
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Aromatyczna, biała parzona kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą. Świetnie...
Odsłon: 23
Kapsalon
Dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na pyszny obiad. Kapsalon to pyszny fast f...
Odsłon: 72