Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem po prostu przychodzi ochota na żeberka.. no i dzisiaj był ten dzień :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 768
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 492
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 768
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 492
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, tak aby w każdej porcji były 2 kości, nacieramy papryką, oregano, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem a następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Wyjmujemy z lodówki i podsmażamy na złoto na oliwie z oliwek - z obu stron.
Do żeberek wlewamy szklankę bulionu, posiekaną w piórka cebulkę i czosnek.
Zmniejszamy ogień i dusimy aż mięso stanie się miękkie.
Wyjmujemy mięso a sos doprawiamy szczyptą chili i musztardą. Wlewamy śmietankę i na wolnym ogniu redukujemy aż zgęstnieje.
Do sosu wkładamy jeszcze na chwilę mięso i dusimy przez 10 min.
Smacznego :)