Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie żeberka z cebulą w śmietanie to niezwykle smaczny sposób na proste i sycące danie obiadowe dla całej rodziny. Podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym smakują wybornie.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84925
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2230
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9800
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3566
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6904
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84925
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2230
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9800
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3566
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6904
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze porcje, a cebulę w kostkę. Pokrojone żeberka podsmażamy na smalcu na silnym ogniu lekko rumieniąc a następnie przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu rumienimy pokrojoną cebulę, po czym oprószamy ją solą, pieprzem, gałką muszkatołową, majerankiem i mąką, mieszamy i przekładamy do żeberek. Dodajemy liście laurowe, wlewamy gorący bulion i wszystko dusimy około 40 minut. Do miski przekładamy śmietanę i łączymy ją intensywnie mieszając z 2 chochelkami wywaru. Tak przygotowaną śmietanę przelewamy do żeberek , doprawiamy solą oraz pieprzem i zagotowujemy.