Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie żeberka z cebulą w śmietanie to niezwykle smaczny sposób na proste i sycące danie obiadowe dla całej rodziny. Podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym smakują wybornie.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8011
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8011
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze porcje, a cebulę w kostkę. Pokrojone żeberka podsmażamy na smalcu na silnym ogniu lekko rumieniąc a następnie przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu rumienimy pokrojoną cebulę, po czym oprószamy ją solą, pieprzem, gałką muszkatołową, majerankiem i mąką, mieszamy i przekładamy do żeberek. Dodajemy liście laurowe, wlewamy gorący bulion i wszystko dusimy około 40 minut. Do miski przekładamy śmietanę i łączymy ją intensywnie mieszając z 2 chochelkami wywaru. Tak przygotowaną śmietanę przelewamy do żeberek , doprawiamy solą oraz pieprzem i zagotowujemy.