Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka w sosie barbecue"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 135
Składniki
Żeberka umyj, osusz, i pokrój na sześć równych na części.
Rosół, ocet, keczup i miód utrzyj na jednolitą masę, następnie obficie dopraw ją solą i pieprzem. Mięso włóż do miski, zalej tak przygotowanym sosem, przykryj i wstaw je do lodówki na 24 godziny.
Grilluj żeberka przez około 40 minut, od czasu do czasu przekręcając je na ruszcie i polewając je kilkoma łyżkami pozostałej marynaty.
Dokładnie wymyj liście rukoli i roszpunki, pomidorki przekrój na połówki, po czym fantazyjnie ułóż warzywa na talerzach. Upieczone na złoto porcje mięsa podawaj na takiej prostej, kolorowej sałatce.
ok. 55 minut
Danie nie wymaga dodatkowego sosu do sałatki, ale można ją lekko skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.Źródło: Twoje Imperium