Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka w sosie barbecue"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3437
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6873
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 312
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3437
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6873
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 312
Składniki
Żeberka umyj, osusz, i pokrój na sześć równych na części.
Rosół, ocet, keczup i miód utrzyj na jednolitą masę, następnie obficie dopraw ją solą i pieprzem. Mięso włóż do miski, zalej tak przygotowanym sosem, przykryj i wstaw je do lodówki na 24 godziny.
Grilluj żeberka przez około 40 minut, od czasu do czasu przekręcając je na ruszcie i polewając je kilkoma łyżkami pozostałej marynaty.
Dokładnie wymyj liście rukoli i roszpunki, pomidorki przekrój na połówki, po czym fantazyjnie ułóż warzywa na talerzach. Upieczone na złoto porcje mięsa podawaj na takiej prostej, kolorowej sałatce.
ok. 55 minut
Danie nie wymaga dodatkowego sosu do sałatki, ale można ją lekko skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.Źródło: Twoje Imperium