Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka pieczone w zaprawie czosnkowo-selerowej - dla miłośników dań prostych i smacznych.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Żeberka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na słupki wzdłuż kostek.
Z wody, oliwy, kostek smaku, pieprzu, pokruszonych drobno suszonych liście selera, pokrojonego drobniutko lub sprasowanego czosnku przygotować zaprawę. Mięso oblać zaprawą w naczyniu, tak aby każda część była nią dobrze przykryta. Można zostawić na noc w lodówce. Przełożyć do rękawa do pieczenia mięs. Piec 90 minut w 180 stopniach, termoobieg. Podawać z ryżem polanym sosem, który wytworzył się podczas pieczenia.
Smacznego!