Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka pieczone w zaprawie czosnkowo-selerowej - dla miłośników dań prostych i smacznych.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6614
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 846
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6614
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 846
Składniki
Żeberka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na słupki wzdłuż kostek.
Z wody, oliwy, kostek smaku, pieprzu, pokruszonych drobno suszonych liście selera, pokrojonego drobniutko lub sprasowanego czosnku przygotować zaprawę. Mięso oblać zaprawą w naczyniu, tak aby każda część była nią dobrze przykryta. Można zostawić na noc w lodówce. Przełożyć do rękawa do pieczenia mięs. Piec 90 minut w 180 stopniach, termoobieg. Podawać z ryżem polanym sosem, który wytworzył się podczas pieczenia.
Smacznego!