Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka pieczone w zaprawie czosnkowo-selerowej - dla miłośników dań prostych i smacznych.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 157
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37481
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 157
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37481
Składniki
Żeberka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na słupki wzdłuż kostek.
Z wody, oliwy, kostek smaku, pieprzu, pokruszonych drobno suszonych liście selera, pokrojonego drobniutko lub sprasowanego czosnku przygotować zaprawę. Mięso oblać zaprawą w naczyniu, tak aby każda część była nią dobrze przykryta. Można zostawić na noc w lodówce. Przełożyć do rękawa do pieczenia mięs. Piec 90 minut w 180 stopniach, termoobieg. Podawać z ryżem polanym sosem, który wytworzył się podczas pieczenia.
Smacznego!