Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka pieczone w zaprawie czosnkowo-selerowej - dla miłośników dań prostych i smacznych.
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 132
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 148
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 140
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 132
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 148
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 140
Składniki
Żeberka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na słupki wzdłuż kostek.
Z wody, oliwy, kostek smaku, pieprzu, pokruszonych drobno suszonych liście selera, pokrojonego drobniutko lub sprasowanego czosnku przygotować zaprawę. Mięso oblać zaprawą w naczyniu, tak aby każda część była nią dobrze przykryta. Można zostawić na noc w lodówce. Przełożyć do rękawa do pieczenia mięs. Piec 90 minut w 180 stopniach, termoobieg. Podawać z ryżem polanym sosem, który wytworzył się podczas pieczenia.
Smacznego!